34. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

  • Pondelok 22. november: Sv. Cecília, panna a mučenica, spomienka
  • Streda 24. november: sv. Ondrej Dung-Lak, kňaz, a spoločníci, mučeníci, spomienka
  • Nedeľa 28. november: 1. adventná nedeľa

Covid automat

Vláda schválila nové pravidlá spojené so šíriacou sa epidémiou vírusu. Od najbližšieho pondelka 22. novembra budú platiť nové pravidlá pri tzv. covid automate. Kostoly budú môcť fungovať v nových režimoch OP alebo OTP. Čo to znamená pre našu kaplnku a sväté omše u nás?
Sväté omše budú v našej kaplnke v režime OP.

Pod „OP“ sa myslia osoby, ktoré sú:
kompletne zaočkované, osoby po prekonaní covidu-19 a majú aspoň jednu dávku vakcíny, ktoré prekonali covid s potvrdeným PCR testom nie starším ako 180 dní,
deti od 2 do 12 rokov s testom (48-hodinový antigénový test alebo 72-hodinový PCR test) a deti mladšie ako 2 roky. V takomto prípade môže byť na bohoslužbách 50 osôb. Povinný je aj zoznam účastníkov na bohoslužbách.
Účastníci bohoslužieb musia mať so sebou buď covid pass alebo potvrdenie o prekonaní choroby. Majte so sebou toto potvrdenie pre prípad, že by prišla kontrola a ak by ste ho nemali môžete dostať pokutu a tak isto hrozí pokuta aj nám.

Zároveň pripomíname, že pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť na bohoslužbách v nedeľu a v prikázané sviatky kvôli obmedzeniam, platí dišpenz od účasti na svätej omši.
Večerné sväté omše (pon. str. piat.)o 18.00 hod. a v nedeľu o 7.00 hod. budeme z našej kaplnky naďalej vysielať online.

Požehnanie adventných vencov

Na budúcu nedeľu začíname sláviť nové liturgické obdobie Adventu. Počas sv. omše v sobotu večer a v nedeľu ráno vám požehnáme adventné vence. Povzbudzujeme vás k spoločnej modlitbe rodín pri adventnom venci. Skúsme sa, aj napriek obmedzeniam, v tichu a pokoji pripravovať na slávenie Vianoc.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...