30. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

- pondelok 28. októbra: sviatok sv. Šimona a Júdu, apoštolov
- piatok 1. novembra: Slávnosť všetkých svätých
- sobota 2. novembra: Spomienka na všetkých verných zosnulých

Prikázaný sviatok – Všetkých svätých 1. novembra

V piatok 1. novembra je prikázaný sviatok Všetkých svätých. Zaväzuje nás účasť na celej sv. omši a vyhýbanie sa ťažkým nepotrebným prácam.
Je to zároveň deň pracovného pokoja, preto sv. omša v našej kaplnke bude o 7.00 hod. ráno. Keďže je to tiež prvý piatok v mesiaci, tak po sv. omši bude prvopiatková pobožnosť. Sv. omša s deťmi v tento piatok 1. novembra nebude.

Sv. omše v sobotu  2. novembra

V sobotu 2. novembra je spomienka na všetkých verných zosnulých. Obidve sv. omše v tento deň, t.j. ráno o 6.30 hod. aj večer o 18.00 hod. budú z tejto spomienky.
 

Úplné odpustky v prospech zosnulých1. –  8.  novembra

Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré možno privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. do 8. novembra. Treba splniť aj tieto ďalšie podmienky: sv. spoveď (krátko predtým alebo potom; jedna však stačí na všetky odpustky); sv. prijímanie (najlepšie v ten deň) a modlitba na úmysel Svätého Otca (stačí Otčenáš, Zdravas´Sláva). Treba tiež vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému.
 

Časopis Cesta

Vo vestibule na polici s knihami je ešte niekoľko kusov charitného časopisu CESTA. Zakúpením časopisu podporujete katolícku charitu. Jeho cena je 1,40 €.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...