Tretia pôstna nedeľa


Liturgický kalendár

  • Nedeľa 19. marec: 4. pôstna nedeľa
     

Novéna k sv. Jozefovi

V našej kaplnke sa od soboty od 11. marca koná novéna k sv. Jozefovi. Bude trvať do nedele 19. marca. Každý deň bude sv. omša o 18.00 hod. počas ktorej sa nám prihovoria kňazi pôsobiaci v Košickej arcidiecéze.
Program začne adoráciou o 17.00 hod., modlitbou ruženca o 17.15 hod. a o 18.00 hod. sv. omšou s modlitbami novény. Sv. liturgiu v deň samotnej slávnosti, v pondelok 20. marca bude sláviť o. arcibiskup Cyril Vasiľ SJ, biskup Košickej eparchie.
Kartičky, na ktoré môžete písať vaše prosby sú umiestnené vzadu na lavici alebo vpredu pri obraze sv. Jozefa. Svoje prosby môžete zasielať aj prostredníctvom mailu, alebo listom na adresu kláštora. Informácie o novéne nájdete vzadu na výveske.
Sv. omša v nedeľu bude aj o 7.00 hod. ráno.
Počas novény budete môcť podporiť rodiny, farnosti ale aj jednotlivcov zakúpením si rôznych výrobkov. Vzadu sa budú nachádzať napr. veľkonočné baránky. Kúpou týchto baránkov môžete podporiť rozvoj farnosti Pavlovce nad Uhom, do ktorej patrí aj pútnické miesto Vysoká nad Uhom (bl. Anka Kolesárová). Odporúčaná cena je 7 eur.
Taktiež si budete môcť zakúpiť výrobky z dielne Emauzy, napr. evanjelizačné tabuľky, hrnčeky s citátmi s Biblie, pánske a dámske tričká s kresťanskou tematikou, sviečky s biblickými citátmi. 
 

Pôstna podpora

OZ Dobré srdce - Good heart organizuje od 12.03.2023 do 7.4.2023 pôstnu zbierku s názvom „ Nehladuj, nakŕm dieťa!“ Často je pôst chápaný negatívne, čo všetko je potrebné si odrieknuť. Zriedka sa zamyslíme, že dôležitejšie je obetovať kúsok zo seba pre iného. Prosíme, podporte deti, ktoré si nemôžu dovoliť ani jedno teplé jedlo denne. Darovať je možné priamo na účet SK58 8330 0000 0020 0164 5168 alebo na webovej stránke www.ozdobresrdce.sk jednoduchým kliknutím na tlačidlo Daruj obed.
Vaše príspevky použijeme na zaplatenie stravného v školskej jedálni alebo na príspevok na stravu pre deti z jednorodičovských rodín. Za podanú ruku tým, ktorí nedokážu kráčať sami, zo srdca ďakujeme. Viac informácií na výveske.
 

2% z daní

Aj tento rok nám môžete venovať 2 percentá z vašich daní – údaje nájdete na našej stránke: www.lorincik.bosikarmelitani.sk alebo vo vestibule kláštora. Ďakujeme.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...