Slávnosť sv. Cyrila a Metoda 5. júla 2020


Liturgický kalendár

- utorok 7. júla: spomienka Prebl. Panny Márie, Matky Božej milosti
- sobota 11. júla:  sviatok sv. Benedikta, opáta, patróna Európy

Turistická prechádzka do Tatier nedeľa  5. júla

V nedeľu 5. júla pozývame priaznivcov turistiky na prechádzku do Vysokých Tatier. Prechádzka bude vhodná aj pre rodiny s deťmi. Plánovaná trasa: zo Štrbského na Popradské pleso a späť – buď po vlastných alebo vláčikom do Štrbského plesa.
Počasie sa zatiaľ ukazuje dobré, tak nám to už snáď vyjde. Išli by sme autami - zraz bude pred kláštorom po rannej sv. omši, t.j. o 9:45 hod. Komu je lepšie, môže sa pridať aj po ceste do Tatier. Treba si zobrať rúško (na čas vo vnútri chaty), pršiplášť alebo dáždnik, prikrývku hlavy, opaľovací krém a vreckové s malým príspevkom na benzín.

 

Novéna pred slávnosťou Panny Márie Karmelskej

Pozývame Vás na novénu pred slávnosťou Panny Márie Karmelskej, ktorá sa začne v utorok 7. júla a bude trvať do stredy 15. júla.
Duchovný program sa každý deň začne vešperami o 16:30hod., bude pokračovať Eucharistickou adoráciou a modlitbou ruženca.
Sv. omša počas novény bude bývať každý deň o 18:00 hod. a celebrovať ju bude náš spolubrat o. Stanisław Miernik, OCD z kláštora na Starých Horách. Na záver sv. omše sa pomodlíme modlitbu novény. V nedeľu 12. júla bude sv. omša nielen večer o 18:00 ale aj ráno o 8:00 hod.
Každý deň pri sv. omši a v modlitbách budeme predkladať Panne Márii Karmelskej Vaše úmysly, ktoré môžete napísať na kartičky Úmysly modlitieb k Panne Márii Karmelskej. Tie nájdete na okne pri obraze sv. Jozefa a na lavičke vzadu pri sväteničke.

Odpustovú sv. omšu 16. júla bude celebrovať o 18:00 hod. večer Vladyka Cyril Vasiľ, CJ, apoštolský administrátor košickej eparchie.

Celú novénu aj odpustovú slávnosť budeme vysielať naživo od 16:30 hod. cez stránku: www.youtube.com na kanáli: Kláštor bosých karmelitánov Lorinčík. Odkaz nájdete aj na FB v skupine Priatelia Karmelu.

 

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...