Všetkých svätých


Liturgický kalendár

pondelok 2. novembra: Spomienka na všetkých verných zosnulých
streda 4. novembra:  sv. Karola Borromea, biskupa, spomienka

Usmernenia v čase pandémie

Vzhľadom na zákaz vychádzania od 24.10 do 1.11. je pozastavené verejné slávenie sv. omší bez účasti veriacich. O prípadných zmenách vás budeme informovať. Naša kaplnka bude otvorená pre súkromnú modlitbu od pondelka do piatka od 8.00 do 16.00 hod. a v sobotu a nedeľu od 9.00 do 17.00 hod.

On-line prenosy sv. omší

Z našej kaplnky naďalej vysielame on-line prenosy sv. omší  na: www.youtube.comkanál: Kláštor bosých karmelitánov Lorinčík. Od pondelka až do piatka budú sv. omše večer o 18.00 hod., v sobotu a v nedeľu budú sv. omša o 8.00 hod. ráno.
 

Odpustky za duše v očistci v čase pandémie

Pre pandémiu bude možné získať úplné odpustky pre duše v očistci počas celého mesiaca november. To znamená, že ten, kto na Dušičky navštívi chrám či kaplnku alebo počas ktoréhokoľvek iného dňa v mesiaci november nábožne navštívi cintorín a pomodlí sa za duše v očistci spolu s modlitbou Otče náš a Verím v Boha, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky pre duše v očistci.
Okrem toho starí, chorí a všetci, ktorí z vážnych dôvodov nemôžu vychádzať z domu, a to aj z dôvodu obmedzení ako napr. počas zákazu vychádzania v čase pandémie, môžu získať odpustky na diaľku. Stačí ak sa v duchu spoja so spoločenstvom Cirkvi, zrieknu sa akéhokoľvek hriechu s úmyslom splniť, ako náhle to bude možné tri ďalšie zvyčajné podmienky (sviatostná spoveď, sväté prijímanie a modlitba na úmysel Svätého Otca) a pred obrazom Pána Ježiša alebo Panny Márie sa pomodlia zbožne modlitby za zosnulých. Môžu to byť napríklad ranné chvály alebo vešpery z Liturgie hodín za zosnulých, svätý ruženec, korunka Božieho milosrdenstva alebo iné modlitby za zosnulých, alebo vykonajú skutok milosrdenstva, obetujúc Bohu bolesti a útrapy vlastného života.

Palmová nedeľa

Fotogaléria - odpustová slávnosť sv. Jozefa

5. pôstna nedeľa

4. pôstna nedeľa (Laetare)

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...