Oznamy - 5. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

   - pondelok 11. februára:  spomienka Panny Márie Lurdskej

Spevy z Taizé

Už v túto nedeľu 10. februára v seminárnom kostole v Košiciach bude o 19.00 hod. duchovno-umelecké pásmo: Spevy z Taizé. Srdečne pozývame.

Udelenie sviatosti Pomazania chorých  11. februára

V pondelok 11. februára pri príležitosti spomienky Panny Márie Lurdskej udelíme všetkým záujemcom sviatosť pomazania chorých počas večernej sv. omše o 18.00 hod.
Túto sviatosť môže prijať každý katolík, ktorý sa nachádza vo vážnom zdravotnom stave alebo dovŕšil 60-ty rok veku života alebo ho čaká náročná operácia. Počas prijímania sviatosti treba byť v posväcujúcej milosti a preto je dobré sa pred tým vyspovedať, čo však nemusí byť v ten istý deň.

Hodinová adorácia

Pozývame Vás na hodinovú Eucharistickú adoráciu na budúci piatok 15. februára pred večernou sv. omšou, teda od 16.45 do 17.45 hod.

Duchovná obnova pre dievčatá a mladé ženy

Všetky dievčatá a mladé ženy pozývame na duchovnú obnovu na budúci víkend 15.-17. februára do nášho kláštora v Lorinčíku. Obnova je určená pre ženy, ktoré hľadajú a rozlišujú svoje povolanie. V programe sú zahrnuté rozhovory, modlitba, adorácia, prednáška a film.
Duchovnú obnovu bude viesť náš spolubrat o. Rudolf Bartal OCD. Viac informácií nájdete na plagáte na výveske vo vestibule.Prihlásiť sa treba najneskôr do stredy 13. februára.

Svedectvo Gorana Ćurkoviča  pondelok 25. februára

Pozývame vás na svedectvo Gorana Ćurkoviča z Medžugorie: „Z pekla drog do náručia Panny Márie“. Je to silné svedectvo o tom, ako Bohu záleží na každom jednom z nás. Svedectvo bude mať Goran aj v našom kláštore v Lorinčíku v pondelok 25. februára po sv. omši o 18.00 hod. Viac informácií nájdete na plagáte na výveske.

Nové číslo časopisu Cesta

Vo vestibule na polici s knihami nájdete nové februárové číslo charitného časopisu CESTA s témou: Manželstvo. Nájdete v ňom napr.: rozhovor Takmer každé manželstvo sa dá zachrániť; článok 5 spôsobov, ako vyjadriť lásku alebo článok o sv. Brigite Švédskej.
Zakúpením časopisu podporujete katolícku charitu. Jeho cena je 1,40 €.

5. pôstna nedeľa

4. pôstna nedeľa (Laetare)

Otcovia biskupi Slovenska v Kláštore bosých karmelitánov v Lorinčíku

3. pôstna nedeľa

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...