6. veľkonočná nedeľa


Liturgický kalendár

  • 13. máj: Nanebovstúpenie Pána, slávnosť (prikázaný sviatok)
  • 14. máj: Sv. Mateja, apoštola, sviatok
  • 16. máj: Siedma veľkonočná nedeľa

Máj – Mesiac Panny Márie

Sv. Otec František vyzval veriacich v mesiaci máj k ružencovej reťazi modlitby posvätného ruženca za ukončenie pandémie vo svete. Modlitbovú reťaz začal Sv. Otec 1. mája vo Vatikánskej bazilike pred obrazom Panny Márie Pomocnice a ukončí ju posledný deň mája mariánskou modlitbou vo Vatikánskych záhradách.  Z 30 vybraných mariánskych pútnických miest sveta sa budú zároveň konať televízne a internetové prenosy modlitieb.
Na budúcu nedeľu je svetový deň modlitieb za Cirkev v Číne, ktorý ustanovil pápež Benedikt XVI. v roku 2007. Pamätajme na kresťanov v tejto krajine a obetujme za nich aj modlitbu ruženca.

Prebiehajúce očkovanie

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu spôsobenú rozšírením choroby
COVID-19, sa šíria rôzne konšpiračné teórie a veľké množstvo protichodných, nepravdivých a prekrútených informácií o závažnosti tohto ochorenia a prebiehajúcej vakcinácii. Katechizmus Katolíckej cirkvi pripomína, že život a telesné zdravie sú vzácne dary, ktoré nám Boh zveril.
Máme sa o ne rozumne starať a brať pritom do úvahy potreby iných a spoločné dobro (KKC 2288). Dôležitou súčasťou ochrany života a zdravia je prevencia infekčných onemocnení.
Preto nikto nemá právo zodpovedne prijatý a vedecky podložený odborný úsudok našich lekárov a iných zdravotníkov, odborníkov vo veci očkovania, bezdôvodne či ľahkovážne spochybňovať alebo popierať. Ohrozoval by tým neprípustným spôsobom zdravie,  ba i život nevinných, osobitne detí a zdravotne postihnutých alebo oslabených osôb. 
Ochrana života a zdravia je vážnou morálnou povinnosťou a týka sa dodržiavania Božieho prikázania: Nezabiješ. Pamätajme na to!

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...