5. Pôstna nedeľa


Presun svätých omší z kláštora do kostola sv. Vavrinca

V súvislosti so stavebnými prácami, ktoré sa v našom kláštore začnú už v najbližších dňoch a budú zasahovať do priestorov vestibulu i galérie, a po dohode s p. farárom Novotným, od najbližšieho pondelka 8. apríla 2019 sa sv. omše nebudú sláviť v kláštornej kaplnke ale v kostole sv. Vavrinca v Lorinčíku. Táto zmena bude trvať niekoľko týždňov. Časový harmonogram omší zostáva taký istý ako bol aj v kláštore: pn 18.00; ut 6.30; st 18.00; št 6.30; pt 18.00; sb 6.30 a 18.00; nd 7.00 hod. Ďakujeme za pochopenie.

 

Pobožnosť krížovej cesty

Pozývame Vás na pobožnosť krížovej cesty, ktorú sa v pôstnom období modlíme každý piatok 45 minút pred sv. omšou, teda o 17.15 hod.

 

Svätá omša za zomrelých darcov orgánov v katedrále - 8. Apríla

V pondelok 8. apríla 2019 o 18.00 hod. bude v Košickej katedrále svätá omša za zomrelých, ktorých darovanie orgánov umožnilo iným žiť. Svätú omšu bude celebrovať Mons. Marek Forgáč, košický pomocný biskup a bude vysielaná Rádiom Lumen. Povzbudzujeme k účasti hlavne príbuzných zosnulých, ktorí týmto spôsobom pomohli druhým ako aj tých, ktorým takí ľudia zlepšili či zachránili život.

 

Seminár "Sexuálne zneužívanie maloletých - otázky a odpovede"

Nadácia Výchova a vzdelanie v spolupráci s Centrom pre ochranu maloletých TF KU pod záštitou Mons. Marka Forgáča, košického pomocného biskupa pozýva na seminár pre širokú verejnosť: „Sexuálne zneužívanie maloletých – otázky a odpovede”, ktorý sa uskutoční v pondelok 29. apríla od 16.30-20.00 hod. v aule na Teologickej fakulte KU na Hlavnej ul. 89.
Pred začatím seminára bude v seminárnom kostole sv. Antona Paduánskeho o 15.00 hod. slúžená sv. omša  za obete zneužívania. Všetky potrebné informácie nájdete na plagáte na výveske.

 

Nové číslo časopisu Cesta

Vo vestibule na polici s knihami je nové aprílové číslo charitného časopisu CESTA s témou: Pohyb. Nájdete v ňom napr. článok o tom, prečo má pohyb pozitívny vplyv na mozgovú činnosť, rozhovor s uršulínkou sr. Máriou Pavlou Hudáčekovou alebo katechézu pápeža Františka o význame utrpenia. Zakúpením časopisu podporujete katolícku charitu. Jeho cena je 1,40 €.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...