27. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

streda 7. októbra: Ružencovej Panny Márie, spomienka

Október je mesiac zasvätený Ružencovej Panne Márii. V našej kaplnke sa budeme modliť posvätný ruženec pred večernou svätou omšou o 17.15 hod. Pozývame vás k spoločnej modlitbe ruženca aj vo vašich rodinách.
 

On-line prenosy sv. omší

Z našej kaplnky budeme od najbližšieho pondelka vysielať on-line prenosy sv. omší  na: www.youtube.comkanál: Kláštor bosých karmelitánov Lorinčík. Z toho dôvodu meníme aj čas sv. omší. Od pondelka až do soboty budú sv. omše iba večer o 18.00 hod, v nedeľu bude sv. omša o 8.00 hod ráno.
 

Opatrenia v kaplnke

Vzhľadom na obmedzenie počtu účastníkov verejných zhromaždení na 50 osôb, slovenskí biskupi od 1. 10. 2020 až do odvolania udeľujú všeobecný dišpenz od fyzickej účasti na nedeľných bohoslužbách. Veriaci, ktorí sú vo vyššom veku, taktiež trpiaci chronickými ochoreniami, ľudia po operačných zákrokoch, ako aj tí, ktorí sa starajú o seniorov, atď. nech uprednostnia sledovanie bohoslužieb prostredníctvom médií či internetu.
Z dôvodu kontroly dodržania obmedzenia počtu účastníkov na bohoslužbách vás prosíme, aby ste pri vstupe do kláštora vhodili jednu kartičku s číslom do pripravenej krabice (každá osoba vhodí jednu kartičku). Ak by sa stalo, že sa naplní požadovaný počet osôb, musíte zostať vonku. Kvôli dodržaniu požadovaných odstupov vás prosíme, aby ste si sadali v kaplnke do lavíc k tomu určených, na pripravené stoličky vo vestibule a v prednáškovej miestnosti.
Urobme čo je v našich silách, modlime sa a obetujme všetky ťažkosti spojené s obmedzeniami – rúška, odstupy a iné, možno nepríjemné veci, za skoré ukončenie koronakrízy.
Modlime sa k Bohu, aby ochraňoval Slovensko a prostredníctvom modlitby ruženca sa obracajme aj k Panne Márii Sedembolestnej, našej patrónke, aby nám pomohla a orodovala za všetkých.

 

Sv. prijímanie na ruku

Stále platí, že sv. prijímanie sa udeľuje na ruku. Eucharistiu prijímame tak, že vystrieme ľavú ruku a pravú ruku dáme pod ňu a až potom si sv. prijímanie vložíme sami do úst pravou rukou. Neberme ju z rúk kňaza hneď do úst. Počkajme, pokým nám kňaz položí Eucharistiu na ruku a následne si ju pokojne položíme do úst. Prosíme vás o dodržanie tejto zásady.


Sedenie v laviciach

Prosíme, aby ste si sadali tak, že medzi vami a susedom bude jedno voľné miesto zboku, spredu i zozadu. Toto usmernenie neplatí pre členov v jednej domácnosti.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...