2. adventná nedeľa


Liturgický kalendár

  • pondelok 7. december: sv. Ambróz, biskup a učiteľ Cirkvi, spomienka
  • utorok 8. december: Nepoškvrnené počatie Panny Márie, slávnosť
  • nedeľa 13. december: 3. adventná nedeľa (Nedeľa Gaudete)

On-line prenosy sv. omší

Z našej kaplnky naďalej vysielame on-line prenosy sv. omší na: www.youtube.comkanál: Kláštor bosých karmelitánov Lorinčík. Od pondelka až do piatka budú sv. omše večer o 18.00 hod, v sobotu a v nedeľu bude sv. omša o 8.00 hod ráno.

On-line prenos adorácie a modlitby ruženca

Každý piatok od 16.45 hod. do 17.45 hod. sa môžete zapojiť do adorácie osobne alebo prostredníctvom on-line vysielania. Počas adorácie sa o 17.30 hod pomodlíme aj modlitbu ruženca na úmysel ukončenia pandémie a za Slovensko. Modlitba je spojená aj s prísnym pôstom v piatok za odvrátenie pandémie, ktorý trvá až do 18. decembra 2020.
Dávame vám do pozornosti vianočné číslo charitného časopisu Cesta. Ústrednou témou je čnosť lásky. Nájdete v ňom článok psychiatra a gréckokatolíckeho kňaza Maxa Kašparů, ktorý píše chorobách súčasnej rodiny; svedectvo rehoľnej sestry, zakladateľky komunity Cenacolo, ktorú volajú mama Elvíra, o tom, akú úlohu zohráva v živote objatie a mnohé iné zaujímavé články. Cena je 1,40 €.
Taktiež je tam ešte nové číslo časopisu Nové mesto, Milujte sa! a posledné kusy stolného kalendára na rok 2021, ktorý vydali sestry Faustínky. Cena je 2,90.

Adventný čas

Každý z nás chce Vianoce. Advent je o umení čakať na Dar. Preto starostlivo zvažujme každý deň Adventu a zostaňme bdelí, aby nám nič neuniklo.

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Palmová nedeľa

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...