12. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

  • 21. jún: Sv. Alojza Gonzága, rehoľník, spomienka
  • 24. jún: Narodenie sv. Jána Krstiteľa, slávnosť
  • 27. jún: 13. nedeľa v období cez rok
     

Koniec dišpenzu od účasti na sv. omšiach

Na základe rozhodnutia Konferencie biskupov Slovenska všeobecný dišpenz od povinnej účasti na nedeľných bohoslužbách a prikázaných sláveniach stratí svoju platnosť 30. júna 2021. Povinnosť účasti nebude zaväzovať veriacich, pre ktorých návšteva chrámu môže znamenať zvýšené zdravotné riziko, a samozrejme tých, ktorým prítomnosť neumožnia lokálne okolnosti, napríklad zhoršená epidemická situácia. Všetkým ostatným biskupi pripomínajú povinnosť nábožnej účasti, samozrejme, so starostlivým dodržaním platných opatrení. O slávení sv. omší v našej kaplnke vás budeme informovať.
 

Zmena epidemických opatrení

V našej kaplnke môže byť na svätej omši väčší počet osôb. To znamená, že v každej lavici môžu sedieť dve osoby. V blízkosti kaplnky sú pripravené aj stoličky na sedenie. Prosíme vás, aby ste dodržiavali tento počet. Ďakujeme.

Primície v Lorinčíku

Dnes 20. júna 2021 bude o 9:15 modlitba ruženca a po nej o 10:00 primičná sv. omša pri kostole sv. Vavrinca v Lorinčíku. Pri kostole budú lavičky, ale z praktických dôvodov si môžete so sebou zobrať nejakú rozkladaciu stoličku. Po sv. omši bude pohostenie
od novokňaza.

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...