11. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

- piatok 19. júna:  slávnosť NAJSVÄTEJŠIEHO SRDCA JEŽIŠOVHO
- sobota 20. júna:  spomienka
Nepoškvrneného Srdca Panny Márie

Verejné sv. omše a vysielanie naživo

Časy sv. omší v našej kaplnke sú aj naďalej:
- pondelok, utorok, streda a piatok o 18:00 hod. večer
- štvrtok, sobota a nedeľa o 8:00 hod. ráno

Zatiaľ pokračujeme aj vo vysielaní bohoslužieb naživo na stránke: www.youtube.com; kanál: Kláštor bosých karmelitánov Lorinčík. Vysielanie začíname pol hodinu pred sv. omšou a modlíme sa buď vešpery alebo ranné chvály.

 

Diakonská vysviacka

Rodák z Lorinčíka, Ferko Bujňák, pozýva na diakonskú vysviacku, ktorú prijme z rúk Mons. Marka Forgáča v piatok 19. júna o 10:00 hod. v košickej katedrále. Zahrňme Ferka aj jeho spolužiaka Tadeáša do našich modlitieb.
 

Manželské stretnutie  v piatok  19. júna

Všetkých manželov a deti pozývame na záverečné stretnutie v tomto školskom roku – tak isto na budúci piatok 19. júna. Po sv. omši o 18:00 hod. bude adorácia s modlitbou Korunky k Božiemu milosrdenstvu a po nej, v prípade dobrého počasia, grilovačka vonku pred kláštorom. Keďže v tento deň je liturgická slávnosť, tak môžeme jesť aj mäsité výrobky. :-) Každý môže niečo priniesť – niečím prispieť. :-)
 

Plánovaná prechádzka do Tatier v nedeľu  28. júna

Všetkých priaznivcov turistiky pozývame na prechádzku do Vysokých Tatier v nedeľu 28. júna – v tú najbližšiu nedeľu (21.6.) sa nám jednak nedá. Zraz pred kláštorom po rannej sv. omši o 9:45 hod. Prechádzka sa uskutoční len ak nebude pršať. Sledujte aktuálne informácie na našej webovej stránke alebo na FB v skupine Priatelia Karmelu.
 

Nové číslo časopisu Cesta

Vo vestibule na polici s knihami nájdete nové júnové číslo charitného časopisu CESTA s témou: Rozvážnosť. Je v ňom napr. rozhovor so speváčkou Dominikou Mirgovou o tom, že je dôležité, aký je človek vo vnútri; článok o nechcených tehotenstvách a nechcených potratoch alebo zaujímavý rozhovor s Martinom Poliačikom o kritickom myslení. Zakúpením časopisu podporujete katolícku charitu. Jeho cena je 1,40 €.

Palmová nedeľa

Fotogaléria - odpustová slávnosť sv. Jozefa

5. pôstna nedeľa

4. pôstna nedeľa (Laetare)

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...